Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2011. augusztus 15., hétfő

Horgolós táska - végre kész!

Hát, majdnem 3 hónapja varrtam meg a bélést a kis táskának. Aztán elkezdtem a virágos négyzeteket horgolni. Mint látható a képeken, igencsak bénácskák lettek. Meg túl színesek. Szóval úgy döntöttem, hogy lesz egy alapszín (a krém), és az kombinálom mindig más-más színnel. A többit lebontottam. A négyzeteket trükkös módon fejeztem be, ezen leíráson alapulva. A teljesen kész négyzethez horgolom a félkészet (utolsó sor nincs kész), a kettőt hátuljával egymáshoz fordítom, szemben velem, amelyik nincs kész. A következő szemet lehorgolom, majd kihúzom a tűt és áthúzom a következő szembe a hurkot, majd megint egy rövidpálca következik. Elég macerás és lassú, de így egyáltalán nem csúsznak el a négyzetek.

Két oldalt rövidpálcákkal, különböző színekkel horgoltam annyi csíkot, hogy passzoljon a bélés méretéhez. Aztán alul is kitöltöttem a "lyukat", a lebontott fonaldarabokkal, ezért ilyen vicces hektikus :)



A béléshez szabtam dekorgumiból merevítést, és zsűkvarrótűvel, Catania fonallal ráöltöttem.

A bélést körbevarrtam piros Cataniával pelenkaöltéssel. Egy blogban láttam, hogy így készítettek szegélyt, gondoltam, jó lesz az összehorgoláshoz is :)


Majd belegyömöszöltem a horgolt külsőbe, és rövidpálcákkal összehorgoltam.


És íme belakva:

Gondolkodom, legyen-e valami mágneses zárása, vagy fedele (hogy is hívják :)), esetleg füle???

4 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon csinos lett és ha házon belül hozod-viszed, akkor nemhiszem hogy kellene rá fülecske. Vagy maximum egy kis nyílás a két oldalára, körbehorgolva, de fül nélkül is praktikus, és nagyon vidám!

    VálaszTörlés
  2. Tetszik, én nem csak házon belül használnám, és füllel.meg zipzárral a tolvajok ellen.De mi az a dekorgumi? Még nem találkoztam vele.Tudjátok mi jó még merevítésnek? A felmosórongy! Amit annak árulnak,a DM, Lidl stb.-ben.Át lehet varrni,nem túl kemény és mégis van tartása.

    VálaszTörlés
  3. dekorgumi: http://kreativdiszkont.hu/spl/605792/Dekorgumi
    különböző vastagságú van, a vastagabbat érdemes használni...

    VálaszTörlés
  4. Muzsi, ez nagyon szuper lett!!! Tök jó kis vidám! Én tuti raknék rá fület... :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók