Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2011. október 3., hétfő

Ravelry trükkök - Projektek

Vannak a minták, és azt a felhasználók elkészítik. Ezek a projektek. Hogyan hozzuk létre? Az adott mintánál jobb fent kattintsunk a "cast on" vagy "hook it" gombocskára. Az "edit project details"-nél megadhatunk mindenféléket. Nevezzük el a projektet, a legegyszerűbb, ha a minta nevét adjuk neki, akkor a neve az lesz (nálam), hogy muzsi's xxx. A kreatívabbak ötletesebbeket is kitalálhatnak, én nem szoktam. Made for: neki készült. Size made: méret (pl 38, vagy M, vagy 150*50). A tags-nél megadhatunk címkéket, ha kis címke ikonra kattintunk, fel is ajánl néhányat. Needles: tűk, ha hozzá akarunk adni - add needle, itt legördülő menúből kiválaszthatjuk a megfelelő méretet. Yarns: fonal. Két lehetőségünk van - vagy beírjuk, vagy a készletünkből (stash) választunk. Ilyenkor nyomjuk a "use stash yarn" gombot. Ha nem a készletünkből akarjuk, akkor beírva a fonal nevét, vagy annak egy részét és a kis link ikonra kattintunk mellette jobbra, akkor felajánlja az adatbázisban talált eredményeket, remélhetőleg olyan fonalunk van, ami benne van. Itt nem látom a saját fonal felvételének lehetőségét, de a stash-nél van lehetőség erre is, erről majd ott :) A notes-nál megjegyzéseket fűzhetünk a folyamathoz. Vannak akik leírják, hogyan készült, vannak, akik megjegyzik, hogy hibás volt a minta, én többnyire nem írok semmit :D Ha minden kész, katt a save changes gombra, vagyis mentsük el.
Mit lehet még beállítani? Status: hogy állunk a dologgal? Alap esetben "in progress", folyamatban van. Finished-kész, hibernating - parkolópálya, a frogged nem tudom :) A kis arcocskánkkal a mintával való elégedettségünket jelezhetjük, ha akarjuk. A folyamat állását (hány százaláknál tartunk) lehet a folyamatjelző sávban jelezni. (Ha készítünk a weboldalunkra folyamatban levő ügyeket mutató kis gadgetet, akkor innen veszi az adatot.) Beírhatjuk a kezdés és végzés dátumát (ha nem tudjuk pontosan, részleges adatokat is elfogad, pl csak az évet). Groups - share with a group: itt megoszhatjuk az egyik csoporttunkkal, ahol tagok vagyunk. About this pattern - láthajuk az adatokat, és értékelhetjük, mennyire tetszett, és mennyire találtuk könnyűnek. About this yarn - a fonalat értékelhetjük. (Itt linket is látunk az ezzel a fonallal elkészólt projektekre, és bekukkanthatunk mások készletébe is :)) Szóval mentettünk, adjunk hozzá képet is, mert senkit nem fog érdekelni a kép nélküli projektünk :)
Katt a photos fülre.Upload a photo, fájl kiválasztása gomb. Keressük meg (érdemes a képre egy vízjelet tenni), tölsük fel. Ha rámegyünk a feltöltött képre, meg tudjuk fogni, és a megfelelő sorrendbe huzigálni. Én pl. a folyamat közben is töltök fel képeket, és a legfrissebbet húzom előre. Négyzet alakban kivágja a képet, hogy jobban mutasson, megfoghatjuk a 4 zöldnyilas kis négyzetet, és a képet mozgathatjuk az "ablakocskán" belül. Az x-re kattintva letörölhetjük a képet.
No posts fülecske - ha van blogunk, itt kapcsolhatjuk a blogbejegyzéseket a projekthez. Add older blogpost, itt vagy beírjuk a linket, vagy tovább kattintunk blog post feature linkre, ahol, ha megadtuk a beállításoknál a blogunk címét, akkor felhozza a postokat. Kattintsunk a megfelelőre, és a lenyíló menüből válasszuk ki, melyik projekthez tartozik. Több postot is kapcsolhatunk egy projekthez!
No, ezzel meg is volnánk. Ne felejtsük a folyamat során frissíteni a projektünk állását, szép képeket készíteni, és megnyomni a finished gombot, ha kész :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók