Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2011. június 8., szerda

1. Virágfüzér horgolása

Update: 2011.06.12


1. Elkészítjük az első virágot.
Készítsünk egy kezdőcsomót.
1. sor: 5 láncszemet horgolunk, a végén hozzákapcsoljuk az első szemhez.
(A képek forrása)2. sor: a karikába, tehát nem a szemekbe horgolunk, 16 egyráhajtásos pálcát, az utolsót az első pálca tetejéhez kapcsoljuk egy kúszószemmel
Kúszószem:
(kép forrása)

Fényképes útmutató még itt

3. sor:
Négy egyszerre befejezett pálcát készítünk (3asról találtam csak jó képet):vagyis az első szembe, ahova kapcsoltuk az előző sort, készítsünk el félig egy pálcát, vagyis: hurkol, átdug, 2őt kapcsol, de az utolsó két szálat ne horgoljuk össze (2 szál van a tűn). Ugyanebbe a szembe ismételjük ezt meg (3 szál a tűn), majd a következő szembe még 2 félig kész pálcát készítünk. Most 5 szál van a tűnkön. Húzzuk át egyszerre ezen a fonalat. Ezzel tulajdonképpen 4 egyszerre befejezett pálcát készítettünk. Készítsünk 6 láncszemet. Ismételjük ezt meg körben. Az utolsó láncszemsort kapcsoljuk az első pálcához. A hurkon bújtassuk át a fonalat, és vágjuk el.

2. Második és a többi virág elkészítése, a virágfüzérhez kapcsolása.
Készítsünk el majdnem még egy virágot, egészen odáig, hogy 6 láncszemív kész van. Meghorgoljuk a következő 4 egyben lehorgolt pálcát, 3 láncszemet, majd fogjuk az első virágot, az egyik láncszemív alá helyezzük a tűt és rajta keresztül hurkolunk, hozzákapcsoljuk a szemünket. Ezután megcsináljuk a még hiányzó 3 láncszemet, lehorgoljuk a következő 4 egyben lehorgolt pálcát, és megismételjük a következő ívvel az összekapcsolást. Az utolsó láncszemívet az első pálcához kapcsoljuk, áthúzzuk a fonalat, elvágjuk.
Ugyanezt az eljárást követjük, míg 10 darabból álló füzért nem készítettünk.

Ez a kép biztos segít a megértésben:

5 megjegyzés:

 1. Szia! még csak most ismerkedem a horgolással, ezelőtt sosem horgoltam, mit jelent az h a körbe horgolunk? és a ráhajtásos? a képen meg nem tudok eligazodni, nagyon kezdő vagyok. tudsz segíteni? kicsit csalódott vagyok h nekem még az alapok sem sikerülnek. :( előre is köszi, jó a blogod.

  VálaszTörlés
 2. szívesen segítek, nekem is rengeteg időmbe telt, mire eligazodtam a kezdő lépésekkel :)
  körbe horgolunk: normál esetben minden sor végén megfordítjuk a horgolt darabot és visszafelé haladunk (mint a kötésnél). itt nincs forduló, ha nem körbe-körbe megyünk.
  huhh, a képet végülis leírtam szövegben, tudsz kérdezni? nem tudom, mit írjak még :)
  teszek fel egy linklistát, amit érdemes átolvasgatni, kis türelmet :)

  VálaszTörlés
 3. most látom, hogy már feltettem párat :) fent a menüsorban.

  VálaszTörlés
 4. már a kezdőkörnél elakadtam. h hogy csinálom kezdőkört. meg h hogy van pontosan a fordulószem.

  VálaszTörlés
 5. Kiegészítettem a bejegyzést, remélem, segít!

  VálaszTörlés

Rendszeres olvasók