Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2013. augusztus 16., péntek

Miből lesz a cserebogár, azaz a tervezmény?

Mert sztori az mindig van...

Legtöbbször a fonal vezet. Meg akarom kötni. Pont azt. Adott a mennyiség, ami behatárolja, hogy mi lehet belőle. Kevés van? Háromszög kendő, vagy elnyújtott valami lehet... Sok van? Legyen stóla, vagy belebújós, visszakanyarodós... A fonal színe, tarkasága behatárolja, milyen mintát használhatok. Tarkabarka? A csipke nem áll neki jól... És akkor jön a minta, és elkezdek kötni. Nincs meg az egész kendő az elején. Kötök, mérek, mennyi fonal van még? És úgy tervezem a folytatást, hogy az utolsó cseppig kihasználhassam a fonalat, komoly exceltáblákat vezetek a grammokkal és a sorokkal.
Ami ritkábban fordul elő, hogy akarok egy valamit vagy valamilyet. Tetszik egy forma, próbáljuk ki! És ahhoz keresek fonalat.

Egyszóval mindig van pár kiindulási feltétel, ami beszorít a lehetséges keretek közé, és viszi előre a folyamatot, megszabja, hogy mit tehetek és mit nem, néha nagyon csúnyán megszabja, mert én kitalálom, hogy így, de a fonal meg nem akarja. Vagy esetleg egyszerűen képtelenség is pont úgy megkötni. És akkor bontok és kezdek újra, és bosszankodom :) És lehet, hogy valami egész más lesz belőle. A Swiss Cottage kendő például egy csücsökből induló asszimmetrikus kendő kellett volna legyen. Valami olyasmi, mint az Orange Sorbet, csak nem ennyire elnyújtott. Kicsit más lett, nem? :) Nem bírtam ráerőszakolni az elképzelésem, így teljesen megváltoztattam, csak a 2 fonal és a csíkozás maradt az alapötletből. Akárhogy is alakul az eredmény általában tetszik, és ez jó! :)

2 megjegyzés:

  1. Muzsi, egyre jobban belejössz a tervezésbe!! :)
    Ez a kendő tetszik nekem eddig a legjobban, egyszerűen szuper! :D

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók