Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2012. június 18., hétfő

New York kardigán

Most jön a dömping, nagyon elhanyagoltam ezt a blogot... Pedig kötögettem szorgosan.


 Ez egy giga projekt volt, októberben kezdtem el, áprilisra lett kész. Mindig voltak sürgősebb, azonnal befejezendő dolgok, de közben kicsit haladt. Amikor már látszott, hogy majdnem kész, akkor előrevettem a prioritási listán. Na, de mivel így elnyúlt a készítése, fogalmam sem volt, hogy állok a fonallal. 10 gombócot vettem az 1001Fonal kiárusításán, és mikor már majdnem kész volt a második csipkebetét az elejére, összefogva Vattacukorral, és nyúltam a következőért (és ujja még sehol), akkor derült ki, hogy hopp, elfogyott. Megzakkantott enyhén, hogy nem elég 10 gombóc fonal nekem egy kardihoz, nade ez igazán vastag fonal. Jött a bontás, és a világoskék Drops. Így pont jól ki is jött a vastagság, ugyanis a Drops jóval vékonyabb, mint a GGH. Voltak kétségeim a kétszínűséget tekintve, de abszolút elégedett vagyok az eredményekkel, és a visszajelzések is pozitívak! Gomblyukat elfelejtett kötni rá, khmm, azt még meg kell oldani, súlyos egy darab, lehullik a vállamról. Annyit módosítottam még rajta, mivel az anyag vastagsága miatt a lebontott rész nagyon elállt a nyakamnál, hogy azt a részt keskenyebbre kötöttem, és simán, nem csipkésen, úgy szaporítottam aztán, ahogy a nyakkivágásnál szokás, a mellkasomnál kezdődött a csipke és a teljes szélességű rész. Az alsó passzéhoz is hozzáfogtam Vattacukrot.

Egy kis segítség, ha valaki meg akarná kötni (másnál olvastam az ötletet): érdemes elkezdeni a fenti részt provisional cast on-nal, kétfelé lefelé haladni, és a megfelelő magasságban tovább együtt kötni az elejével. Így nem kell külön csipkebetétet varrogatni.






Minta/Muster: New York Cardigan
Fonal/Garn: Sötétkék - GGH Samson, 12-es szín - 9,82 gombolyag=835m, világoskék - Drops Merino extra fine, 19-es szín - 1,4 gombóc=147m, Barka Vattacukor, Forrás szín - 1,24 gombóc=155m
Tű/Nadel: 3,5 Addi Bambusz
Méret/Grösse: 38

2 megjegyzés:

Rendszeres olvasók