Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2011. november 2., szerda

Ravelry trükkök / Tricks - Stash

A Stash-ben tárolhatjuk a kincseinket, azokat a fonalakat, amik arra várnak , hogy készítsünk belőlük valamit.
Két irányból kerülhetnek bele fonalak. Az első innen az oldalról add new yarn. Kattintsunk a gombra, és töltsük ki az adatokat. Local yarn store - helyi bolt. Online store - internershop. This is a handspun - kézzel font. Name of stashed yarn - a fonal neve (Kabala a Barka Kabalából). Yarn company brand name - márkanév (Barka). Beírhatjuk még a bolt nevét, honlap címét, ahol vettük a fonalat. Kattintsunk tovább. A rendszer megpróbálja megtalálni a fonalat az adatbázisában, ha nem valaki különlegességről van szó, többnyire meg is találja. Kattintsunk a megfelelőre. Belépünk ezzel a részletek szerkesztésébe. Az adatbázisból kiegészülnek az alapadatok (miből van a fonal, milyen vastag, stb.). A Colorwayhez írjuk a szín nevét, vagy kódját. Closest color - szín típusa (kék, zöld...) Skeins: hány gombolyag van belőle. Purchese date - beírhatjuk, mikor vettük, ha tudjuk, hiányos infót is elfogad, mondjuk 2010. Total paid - mennyibe került. Elláthatjuk Tag-ekkel, beírhatjuk, hogy a kis kék kosárkában van - hát, lehet, hogy van akinek annyi fonala van, hogy ezt is jegyezni kell :) My handspun - saját fonás. És a végén kommentárokat is fűzhetünk hozzá. Érdemes ide felírni, ha van ötletünk, mi legyen belőle. Vagy elmentjük a Save-vel, vagy továbbmegyünk a képekhez - go to photos. Fényképezzük le a fonalkupacunkat (van aki a webshop képét teszi be, ez is egy megoldás). Gépről: upload a photo. Ha a netről szeretnénk beilleszteni, válasszuk a slurp from web opciót (jobbra vannak kis fülecskék). Ekkor az url-t kell bemásoljuk. Van ugyanebből a fonálból másik színünk? Katt fent az add a new colorway linkre! Ekkor visszakerülünk oda, ahonnan indultunk, de az eddigi beállításainkat már kitölti magától a rendszer. Természetesen azért meg is változtathatjuk őket... Continue.
Ha már nem kell nekünk a fonal, netalántán eredetileg is eladásra szántuk, akkor jobbra fent a Statusnál rákattinthatunk a Will trade or sell opcióra.
A másik megoldás, hogy a fonalak között keresgélünk. Kattintsunk a fenti menüben a yarns-ra. A keresőmezőbe írjuk be a fonal nevét. Katt a search-re. Majd válasszuk ki a találatok közül a megfelelőt. Belépünk ekkor a fonal oldalára, láthatjuk, kiknek van már, megnézhetjük, milyen projekteket készítettek már el belőle. (Ez egy jó opció, itt bogarászni, ha nem tudjuk, mit kezdjünk a fonalunkkal! :)) Az add stash
gombot megnyomva a saját stashünkbe kerül a fonal, ha itt kattintunk az edit stash details-re, akkor ugyanoda jutunk, ahova korábban, kitölthetjük az adatokat. Nem adtuk ugye most korábban, hogy hol vettük, most megtehetjük. Írjuk be a bolt nevét (vagy annak egy részét), és kattintsunk a link gombra, amivel keresünk az adatbázisban, felhozza a lehetőségeket, válasszuk a megfelelőt. A többit már leírtam.

In stash können wir unsere Garne speichern. Es gibt zwei verschiedene Method ein neues Garn einführen. Die erste Method ist, wenn wir gehen zu unseres stash, und klicken auf add new yarn. Wir sollen die Dateien ausfüllen. Wo haber wir es gekauft? Local yarn store - in ein Geschäft, Online store - auf Internet, This is a handspun - selbst gespinnt. Name of stashed yarn - der Name des Garnes (nicht Brand!), yarn company brand - Brand. Wir können noch der Name des Geschäftes einschreiben. Gehen wir weiter - continue - zu Details. Wenn es ein bekanntes Garn ist, das System findet es, können wir die richtige auswählen. Colorway - Name/Nummer des Farbes, closest color - in welche Kategorie gehört die Farbe. Skeins - wieviele Knäuel wir haben, purchase date - wann haben wir gekauft. Total paid - wieviel war bezahlt. Wir können tags auch dazu geben. Stored in - wo man lagert - viellecht gibt es einige, werr wisst es auch nicht mehr, so viele Garn hat? :) My handspun - selbst gespinnt. Am Ende können wir auch Kommentare dazu geben, ist es ein gute Möglichkeit zum Beispiel hier aufschreiben, wozu haben wir es gekauft? Was möchten wir davon machen. Wir können speichern mit save oder weitergehen zum Fotos. Ein Foto können wir aufladen von unseren PC - Wenn wir von ein URL möchten ein Bild benutzen, sollen wir das Option sluro from web wählen. Dann das URL eincopieren. Wenn wir haben von derselbe Garn andere Farbe, klikken wir auf den Link oben add new colorway. Dann werden wir dort wo vorher, aber die Dateien über den Garn wird schon audgefüllt. Continue. 
Wir können noch eistellen beim Details, wenn wir das Garn verkaufen möchten: bein Status will trade or sell.
Die zweite Möglichkeit ist, wenn wir straten beim Garne. Klikken wir auf yarns (Menü oben). Sreiben wir ein der Name des Garnes, search. Wählen wir aus die richtige von die Ergebnisse. Da sehen wir, was für Farben sind von dieses Garn, wer und was hat schon davon gemacht - gute Sache hier ein Tur machen, zur Ideen zu kommen! Add stash - und wir sind wieder beim Details (edit stash details). Jetzt fehlt noch, wo wir haben das Garn gekauft. 

1 megjegyzés:

  1. köszi:) tegnap elkezdtem már, de még nem jutottam a végére és olvastam újat is:)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók