Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2011. augusztus 13., szombat

Flattr

Egy új dolog van terjedőben: Flattr. Ki is tettem egy gombot próbaképp :) Az oldalsávban és az egyes bejegyzéseknél is van.
Hogy miről is van szó? Valami evolúcióféle: olyan tartalmakért fizessünk, amikért akarunk. Nagyon sokan hoznak létre tartalmakat a neten, vannak, akik ezért pénzt kérnek, vannak akik nem. Ez egy önkéntes támogatási forma, azokra a tartalmakra, amiket érdemesnek találunk arra, hogy adjunk érte valamicskét.
Hogyan működik? Erről van egy magyar blog, itt lehet olvashatni. Dióhéjban: létre lehet hozni egy kis pénzalapot az oldalon, saját magunk meghatározhatjuk, hogy havonta mennyi "adományt" akarunk szétosztani. Olvasgatunk a neten, ha megtetszik valami, kattinthatunk a Flattr gombra. Ahol van :) Aztán hónap végén megnézi a gép, hogy hányat kattintottunk, és elosztja a rászánt összeget ennyi felé. És jóváíródik a támogatottak számláján. Amit ő aztán vagy kivesz, vagy ő is a szétosztandókhoz átrak.
Remélem, sikerült nagyjából világosan leírni, nem félek attól, hogy ebből fogok meggazdagodni, de minden újat szeretek kipróbálni. Ha van kedvetek, Flattrjetek :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók