Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2011. július 28., csütörtök

Piroska poncsó

Az E-bayről rendeltem egy nagy doboz vegyes maradék fonalat, a legtöbbön még címke sincs. Találtam 6 gombolyag piros, nagyon-nagyon piros fonalat, fincsit, vastagot, de nehéz volt elképzelni, mit is készíthetnék belőle, túl erőteljes szín. Szerencsére a Facebook-csoportban nem hagytak magamra a lányok, és hamar megszületett a döntés: poncsó lesz belőle. Noémit választottam leendő tulajdonosnak (7 éves, 122-es méret).
A minta Annás kertjéből származik, nagyon egyszerű, és élmény horgolni. Amire érdemes  odafigyelni: csak 2 sarokban van szaporítás, az indulásnál, és vele szemben mindig csak 4 pálca van! A szaporítás 2 sorban valósul meg: egyikben a 4 helyett 6 pálcát horgolunk középre, a másiknál pedig kialakítunk mindkét oldalon egy-egy új V-t. Azért írom le, mert én vagy 10 percig néztem a mintát, mire ráéreztem a lényegre.
A fonalon nem volt címke, úgyhogy nem tudom sem az anyagát, vastagságát... Viszont próbaképp a kezembe kaparintottam egy guriga Barka Felhő fonalat, és puhaságára, sodrására, tapintására, vastagságára kísértetiesen hasonlítanak. Mivel oldani akartam a pirosságot, vásároltam egy gombóc fehér Felhőt, és abból készült szélminta.

A méretekről: 5-ös tűvel horgoltam, 81 szemmel kezdtem, és addig csináltam, míg el nem fogyott a fonal :) A szélminta így készült: egy sor rövidpálca, majd 1 rövidpálca, 1 pikó váltakozása.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lett! Lehet, hogy kötnöm kellene (horgolni nem tudok) egy piros poncsót az itthoni mini-nőnek?

    VálaszTörlés
  2. Azt a, tyűha, nagyon nagyon jóóó lett!

    VálaszTörlés
  3. Irenka: lehet kötni is, de a horgolni nem tudás sem akadály, én még 2 hónapja sem horgolok :)))

    Zorka, Kriszta, köszi :) Nem vad a fehér szegély, ugye? :)

    VálaszTörlés
  4. Hű ez nagyon jó lett! Szépen mutat a fehér szegély a tűzpiros poncsón :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi :)
    Meg a mintát különösen, annyira jó volt horgolni! Magamnak egy lila csíkosat tervezek. Még nem találtam ki, vékonyak legyenek, vastagok, egyformák, vagy többféle vastagságúak? :) 3 színű lesz, ez biztos.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók