Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2012. március 1., csütörtök

Kabala babatakaró




Mit mondjak, ez erőt próbáló feladat volt számomra. Én inkább horgoltam volna, de a húgom kötöttet kért. Arra nem gondoltam, hogy a sok színváltás miatt mennyi tekergetésben lesz részem, és ez mennyi időt elvesz. Fonalat is sikerült jó vékonyat, pamutot vásárolni, mert a tesóméknak vastag takarójuk már van, inkább ilyen tavaszi-nyárit szeretett volna. A kötés közben ráébredtem, hogy jobb szeretek gyapjút kötni, mint pamutot, ez merev, nem nyúlik. A tempó egy nyugdíjas csigáéval felért, miközben rengeteget dolgoztam vele, alig nőtt (ravelrys projektleírásban ezt néha rögzítettem is). Úgyhogy nagyon frusztráló volt, ez az legnagyobb projekt talán, amit eddig kötöttem. És ott volt a sok hívogató egyéb munka, amibe szerettem volna belekezdeni. De az idő sürgetett, a gyerek egyre nőtt, és két hete meg is született!

Das war eine schwierige Aufgabe für mich. Ich würde besser gehäkelt, aber meine Schwester möchtete gestrickte Decke. Darauf habe ich nicht gedacht, das drehen die Faden so viel Zeit ist. Und die Garn ist auch so  dünn, dass habe ich viel gearbeitet ohne Fortschritten zu haben. Ich stricke lieber Wolle als Baumwolle, die ist nicht so elastisch. So ich war ganz frustriert, dieses Projekt war das grösstes von mir. Und ich habe so viele andere interresante Strickanleitungen gefunden, die würde ich gern ausprobieren! Das Zeit hat verlauft, und vor zwei Wochen das Kind ist geboren!


Neki készült ez a takaró / Für Sie habe ich gestrickt:

De csak Dóri modellkedhetett / Aber mein Tochter war mein Model:



Úgyhogy, bár hosszabbra szerettem volna, a majdnem-négyzetnél abbahagytam, és megkötöttem a szegélyt.
Ich möchtete grösser stricken, aber habe ich biem 7 Reichen beendet.


 

Az eredeti ötlet a Ravelryről származik, de némileg átalakítottam. Die original Idee ist von Ravelry, aber habe ich geändert.

Sima minta nélküli / Ohne Muster



Szív -saját rajz / Herz - von mein Kopf


Sarok - saját rajz / Ecke - selbst gemacht


Fonal/Garn: Barka Kabala, 100% pamut/Baumwolle, Borsó (40g), Tengerszem (37g), Mimóza (37g), Púder (88g)

Tű/Nadel: 3mm Knit Pro
Méret/Grösse: 75x85cm

3 megjegyzés:

  1. nagyon szép lett, megérte a fáradozást!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyos a pici unokahúg! A takaró pedig csodaszép, szeretem az ilyen patchwork-mintákat.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók