Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2011. szeptember 27., kedd

Ravelry trükkök - Hogyan keressünk?

Kattintsunk a patterns fülre. Bal fent a search patterns résznél a keresőmezőbe beírhatunk egy tetszőleges szót. Írjuk be pl. hogy cardigan. Katt, ekkor feljön az összes kardigán! No, ezt képtelenség lenne átnézni, mi legyen? Szűkítsük a keresést. Bal oldalt vannak a szempontok. Érdemes pl férfi-nő, felnőtt-gyerek beállításokat elvégezni.
Age or Size: életkor vagy méret - adult=felnőtt, baby=bébi, child=gyerek, teen=kamasz
Gender: nem  - female=nő, male=férfi

Has foto - csak a képeseket jelenítse meg? yes-igen, no-nem (én ezt mindig beállítom, mit kezdhetsz egy mintával kép nélkül?)
Craft: milyen technika? - crochet-horgolás, knitting-kötés. ha nem pipálod ki, mind megjelenik
Available: elérhetőség. Itt a free-t emelném ki, ezzel az ingyenes mintákat érhetjük el.
Weight: itt a fonalunk vastagságát állíthatjuk be. Ez nagyon praktikus, amikor meglévő fonalhoz keresünk mintát! Én ezt felhasználva kerestem a legutóbb kardigánt, és találtam is olyat, amelyik kötéspróbája megegyezik a fonaléval. Majd meglátjuk, hogy az enyémmel is megegyezik-e! Ha nem világosak ezek a rövídítések, kérdezzetek, akkor leírom!
Ha fonalra keresünk, beállíthatjuk még az anyagát is, persze ez nem feltétlen szükséges.Ezt a Fibernél tehetjük meg.
Yardage: a felhasznált fonal hossza. Ha tehát van 1 gombóc Limonádé fonalunk (400m/100g, vagyis 4ply vastag), amiből kendőt szeretnénk kötni, menjünk a shawl/wrap kategóriába, jelöljük be a 4ply vastagságot, az egyszerűség kedvéért inább a Meterage-t állítsuk be :) Megtehetjük, hogy kipipáljuk a 300-450m kategóriát, vagy a costumize: enter a range linknél megadjuk pontosan. Mondjuk legyen 0-390 a biztonság kedvéért. Így már "csak" 571 darabot kell átbogarásszunk! :)
Hasznos még a My notebook rész: amennyiben vannak már kedvenceink, ezek között kereshetünk, ha bejelöljük az In my favorite négyzetet.
A bal oldal után a tekintetünket mozgassuk felfelé. Van megint egy keresőmező, ha változtatnánk azon, mit keresünk.
Sort: sorbarendezés. Best mach - legjobban passzol a keresőszavakhoz. Most popular - legnépszerűbb , most favorites - legtöbbet kedvencelt, recently added - a frissen hozzáadottak vannak elől.
Alatta látjuk a beállított feltételeinket, ezek közül törölhetünk a delete gomb megnyomásával.
Ha nem írunk be keresőszót, akkor a bal oldalt a Categorinál válogathatunk. A kategóriákon belül vannak alkategóriák is ;) A fordításhoz használjuk a google translatort :D
Még egy tipp: a keresőmezőbe nem csak a keresett valami nevét írhatjuk, hanem pl plyanokat is, mint csíkos (striped).


1 megjegyzés:

  1. Köszi! Keresek is egy jó vastag fonalhoz való nyakmelegítő-mintát. :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók