Copyright © Kreativ Muzsi
Design by Dzignine
2011. szeptember 12., hétfő

Bevezetés a Ravelry rejtelmeibe - 1

Nos, nem az alapokkal kezdeném, hanem azzal, amit most találtam meg. Mert sajnos sok dolog nem a leglogikusabban van, ki kell túrni :)
Szóval, hogy is kerülhetnek ki az oldalsávba a folyamatban levő ügyek?
Kattintsunk erre a linkre. Lesz ott egy doboz, benne is egy szép hosszú kód. Azt írja, rakjuk be a blog <head> szekciójába. Nos, én beraktam, és a blogger közölte, hogy a kód hibás. Átolvastam, én ugyan nem leltem benne hibát... Na, de van egy topikra link, ahol segítenek, beleolvastam, valaki írta, hogy ő berakta egyszerűen az oldalsávba ezt is (pedig pl css van benne...), meg a megjelenítő kódot is (ld step 2). Mondok magamban, ez butaság, nade több is veszett Mohácsnál, próbáljuk ki! Tadaaam, működik. Bemásoltam persze a másik kódot is. Na, de ezzel most csak az a baj, hogy mutatja a címet, meg a progresst, de a kép hol van? Látom ám alant, hogy vannak paraméterek, amiket be lehet írni a zárójelbe, ír pár példát is, úgyhogy kreatívan sikerül megalkotnom a magam verzióját. Cím, kép, folyamat, amit tartalmaz, ez esetben ezt írjuk (a másik hosszú alá): <script> RavelryThing.drawProgressBars({photos: true, width: 75, title: true,}); </script> a width pixelben értendő, akár át is alakíthatjuk más szélességre.

Aztán itt vannak a barátok tevékenységei. Követhetjük, hogy ki mit ügyködik, ad hozzá a kedvencekhez!
My notbook - Friends - ott pedig a friend activity fül. Állítgassuk be a pipákkal, milyen aktivitásokra vagyunk kíváncsiak. Innen már könnyű, ott a kis narancssárga rss gombocska. Katt rá, és adjuk hozzá az rss olvasónkhoz.

Ravelry link egy mintához. Postolásnál linkelhetünk szép kis ravos ikonnak is a mintánkhoz, jobban szólva a mások által elkövetett projektekhez. Ha a mintánál a projektek fülre kattintunk és legörgetünk a lap aljára, ott van egy számláló, hogy hány kész projekt van már ezen mintából. Katt a get Button HTML gombra, és ezt a kódot illesszük a bejegyzésünkbe. Vigyázat! Ne írás módban, hanem HTML módban legyünk!

8 megjegyzés:

  1. Ha lenne itt most olyan gomb, hogy hasznosnak tartom-e ezeket az információkat, igent nyomnék. Köszönöm, hogy megosztottad!
    Hogy én is mondjak valami okosat: ha meg akarod változtatni azt a rémes zöld csíkot a folyamatban lévő projektnél, akkor ebben a sorban kell a színt változtatni:

    if (!options.color) options.color = 'lightgreen';

    Vagyis a lightgreen helyére a szín nevét vagy kódját írni. Legalábbis nekem így sikerült.

    VálaszTörlés
  2. dejóóó, köszi a tippet :) azt a hatjegyű kódot is lehet oda írni?

    VálaszTörlés
  3. sikerült :) bár nem tökéletes, kéne keresni egy színlopót.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem itt találsz megfelelő kódot:
    http://progkor.inf.elte.hu/html/szinek.htm

    De a bloggerben is meg tudod nézni a betűszíned kódját.

    VálaszTörlés
  5. igaz, csak lusta vagyok kikeresni. de régen volt a firefoxhoz egy kis ecsetem, amivel lehetett színt lopni a képernyűrűl, olyan kéket akartam, ami a fejlécben van.

    VálaszTörlés
  6. szeretném én is feltenni a blogomba a folyamatban lévő kötéseimet, bemésoltam a kódot, de hova kell beírnom a projecteket és linkkel vagy kóddal? help me? köszi:)

    VálaszTörlés
  7. a projekteket fel kell venni a ravelryben, ott tudod állítani, hol tartasz, oda tehetsz fel képet is (az első jelenik meg itt, ha másikat akarsz később, húzd előre simán a képfeltöltős résznél). és onnan veszi ki az infót a script. ha befejezed, és "finished"-nek jelölöd, akkor tűnik el. vigyázat, a 100% nem elég :)

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók